Den här mangotårtan är helt raw och inte så mäktig som vissa rawfood bakelser kan vara utan väldigt fräsch och god. Perfekt nu när det börjar bli varmare ute. Recept nedan.
Du behöver till botten:
200 g mandlar
minst 10 dadlar mjuka och färska
lite vaniljpilver
Du behöver till lager 1:
2-3 avokado
1 pkt kokosgrädde (garant)
1 mango
2 passionsfrukter
rivet skal från en citron
2 dadlar
Du behöver till lager 2:
1 pkt fryst mango
1 mango
Du behöver till garnering:
1 passonsfrukt
Gör så här
Botten:
Mixa mandlarna till ”grusigt” mjöl och blanda i lite vaniljpulver. Knåda ihop mandelmjölet med dadlarna och öka/minska mängden dadlar till önskad konsistens. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
Lager 1:
Mixa alla ingredienser till en slät mousse och häll över botten. Lägg sedan kakan i frysen tills fyllningen stelnat helt.
Lager 2:
Mixa all mango och häll över lager 1. Frys sedan kakan igen. Ta fram kakan och låt stå i rumstemperatur 1 timme innan den ska avnjutas.
Garnera med en passionsfrukt. Klart!