Den här chokladmoussetårtan är nästan helt raw, jag valde att ha i lite 70 % choklad samt vanlig kakao istället för raw kakao. Men man kan göra den 100 % raw om man vill. I vilket fall som helst så är den otroligt god, mycket godare än vanliga chokladkakor enligt mig! Recept nedan.
TILL BOTTEN BEHÖVER DU
200 g jordnötter/mandlar
1 tsk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
minst 10 dadlar, eller så många som krävs för önskad konsistens
TILL CHOKLADMOUSSEN BEHÖVER DU
70 gram 70 % choklad
4 avokado
1 pkt garant kokosgrädde
dadlar, så många som krävs för önskad sötma
vaniljpulver efter smak
kakao efter smak
lite rivet apelsinskal, efter smak
en knivsudd salt
ÖVRIGT
Lite pistagenötter för garnering
GÖR SÅ HÄR
BOTTEN
Mixa nötterna till grovkornigt/grusigt mjöl och häll i en form med löstagbar kant. Kärna ur dadlarna och blanda med nötterna tillsammans med kakao och vaniljpulver. Knåda alltsammans med händerna tills du får en deg som håller ihop, blir det för smulit så öka mängden dadlar. Tryck sedan ut degen i formen.
CHOKLADMOSSEN
Mixa med stavmixer/blender alla ingredienser utom den 70 % chokladen. Smält den 70 % chokladen på vattenbad (spara lite smält choklad för garnering) och häll sedan den smälta chokladen i chokladmixen under omrörning.
Häll på chokladmoussen över kakbotten och garnera med hackade pistagenötter, apelsinskivor och smält choklad. Ställ in i frysen och ta fram minst en timme innan den ska avnjutas.
NJUT!