Desert, Okategoriserade, Recept

Raw chokladmoussetårta

Den här chokladmoussetårtan är nästan helt raw, jag valde att ha i lite 70 % choklad samt vanlig kakao istället för raw kakao. Men man kan göra den 100 % raw om man vill. I vilket fall som helst så är den otroligt god, mycket godare än vanliga chokladkakor enligt mig! Recept nedan.

 

TILL BOTTEN BEHÖVER DU

200 g jordnötter/mandlar

1 tsk kakao

1/2 tsk vaniljsocker

minst 10 dadlar, eller så många som krävs för önskad konsistens

 

TILL CHOKLADMOUSSEN BEHÖVER DU

70 gram 70 % choklad

4 avokado

1 pkt garant kokosgrädde

dadlar, så många som krävs för önskad sötma

vaniljpulver efter smak

kakao efter smak

lite rivet apelsinskal, efter smak

en knivsudd salt

 

ÖVRIGT

Lite pistagenötter för garnering

 

GÖR SÅ HÄR

BOTTEN

Mixa nötterna till grovkornigt/grusigt mjöl och häll i en form med löstagbar kant. Kärna ur dadlarna och blanda med nötterna tillsammans med kakao och vaniljpulver. Knåda alltsammans med händerna tills du får en deg som håller ihop, blir det för smulit så öka mängden dadlar. Tryck sedan ut degen i formen.

CHOKLADMOSSEN

Mixa med stavmixer/blender alla ingredienser utom den 70 % chokladen. Smält den 70 % chokladen på vattenbad (spara lite smält choklad för garnering) och häll sedan den smälta chokladen i chokladmixen under omrörning.

Häll på chokladmoussen över kakbotten och garnera med hackade pistagenötter, apelsinskivor och smält choklad. Ställ in i frysen och ta fram minst en timme innan den ska avnjutas.

NJUT!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *