Huvudrätt, Okategoriserade, Recept

Recept: Sjögräswraps med rödbetsaioli och sallad

Den här huvudrätten är både matig, god och näringsrik. I orginalreceptet används rispapper men jag har istället valt nori-ark då nori är mycket nyttigt. Nori är ett slags sjögräs som är mycket näringsrikt. Det innehåller vitaminer så som A, B1, B2, B12, C och E, mycket mineraler bland annat jod, järn, kalcium, selen och zink samt en hel del aminosyror. Här kommer receptet:

 

Du behöver till ca 4 personer:

Valnötsröra
4,5 dl valnötter
1 msk citronjuice
3 msk olivolja
1 msk curry
3 dadlar eller 1 msk honung

Rödbetsaioli
3 dl cashewnötter (helst blötlagda)
1 dl vatten
1,5 msk rödbetspulver (finns att köpa på hälsokosten)
2 msk olivolja
4 msk citronjuice
2 msk äppelcidervinäger
1-2 pressade vitlökslyftor
1 tsk örtsalt

Wrapfyllning
8 st nori-ark (sjögräs som man har runt sushi)
1 pkt alfalfagroddar
8 salladsblad
1 kruka koriander (valfritt)
2 avokado
2 palsternackor
2 morötter

 

Gör så här:

Valnötsröra
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa röran till en ”färsliknande” konsistens eller mixa med en stavmixer.

Rödbetsaioli
Mixa samtliga ingredienser i en blender eller med stavmixer till en krämig sås. Smaka eventuellt av med mer vitlök, citron och salt.

Wrapfyllning
Skär palsternacka och morot till långsmala strimlor. Skölj salladsblad, skiva avokado och grovhacka koriander eller persilja. Bred ut nori-arket som det står på förpackningen och lägg på ett salladsblad. Fyll sedan på med grönsaker och solskensröra och rulla hop till en wrap. Servera med rödbetsaioli och valfri sallad, förslagsvis koriandersallad med avokado och tomat.

 

 

Inspiration till receptet kommer från kurera.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *