Sedan jag började med raw food har jag kommit att älska röror av olika slag. Här kommer recept på en paprikaröra som är lätt att göra, dock är den inte helt raw.
Du behöver:
3 paprikor
1,5 dl valnötter
olivolja efter smak
salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°C.
- Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en bakpappersklädd plåt. Grilla mitt i ugnen ca 15 minuter tills skalen börjar bli svarta.
- Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik. Låt stå ca 15 minuter. Låt svalna och dra av skalen.
- Mixa paprikorna med valnötter paprikapulver och olja med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.
[…] för det mättar bra och är så gott. Idag åt jag en variant där jag rörde ihop zucchini med paprikaröra samt gjorde en enkel sallad till. Vill man kan man byta ut paprikaröran till pesto eller liknande. […]